click computerdigitale fotografie 02digitale fotografie 01digitale fotografie 03


« Overzicht Computer  « Grafische, Webdesign, Video en Fotografie 

Haal meer uit je digitale camera en volg de cursus Digitale fotografie!
De opleiding bestaat momenteel uit drie jaar, en een extra jaar Masterclass.

Je ontdekt stapsgewijs de veelzijdigheid van je digitale camera. Geleidelijk aan leer je bewuster alle instellingen gebruiken voor het maken van portretten, landschapsfoto's, macro-opnames, enz. Je leert kijken naar de omgeving, het licht, het lijnenspel ... en maakt op die manier betere composities en mooiere foto's.

Samen gaan we regelmatig op stap en werken doelgerichte opdrachten uit. De resultaten van die opdrachten bespreken we in groep. In het eerste jaar worden ze digitaal ingeleverd, in de volgende jaren worden een aantal opdrachten ook afgedrukt.

Met Photoshop Creative Cloud leer je de afbeeldingen beheren en bewerken: kleur en contrast verbeteren, storende elementen verwijderen, omzetten in zwart/wit, werken met lagen, ...
Tijdens de cursus krijg je ook veel handige tips en tricks van onze ervaren lesgevers met een ruime praktijkervaring in de fotografie.

In het 3e en 4e jaar maak je, naast de fotografie, ook uitgebreid kennis met de mogelijkheden van Adobe Lightroom.

Deze cursussen kunnen ook worden gevolgd met een Mac computer, ook al zullen een aantal zaken een beetje anders zijn (o.a. een paar sneltoetsen ). Als centrum beschikken we enkel over PC's, maar als je zelf je Mac wil meebrengen en hierop de juiste programma's installeert, kan je onze lessen perfect ook op Mac volgen.

Wil je nog meer weten?
Raadpleeg dan onderstaande cursusfiches waarin je nog meer informatie kan vinden of volg ons via facebook op
 facebook klein leerstadFotografie Leerstad 

 

Bekijk de cursusfiches

 Extra info

oplc niet mogelijkbev niet mogelijksoftware