hvhnvdabcc belgica


1. CVO Leerstad is officieel erkend als CISCO-academy
2. BIBF
3. Huizen van het Nederlands
4. Samenwerkingsverband HoGent-HBO5
5. JCI Dendermonde
6. VZW Meesterwerk
7. Cultureel Centrum Jan Tervaert vzw
8. Cultureel Centrum CC Belgica Dendermonde
9. Defensie en volwassenenonderwijs werken samen
10. Samenwerking met VDAB
11. Randstad
12. Gemeentelijke Welzijnsraad van Zele
13. Vormelek
14. Cerga – kwaliteitslabel voor gasinstallateurs

1. CVO Leestad is officieel erkend als Cisco-academy

cisco» lees meer

 

2. BIBF

Onze gegradueerden Boekhouden en Fiscale Wetenschappen kunnen een aantal vrijstellingen krijgen bij het toelatingsexamen voor accountant bij het Instituut van de Accountants en Belastingconsulenten (IAB). Ze hebben ook toegang tot de stage voor boekhouders bij het Beroepsinstituut van Erkende Boekhouders en Fiscalisten (BIBF).

Ons centrum onderhoudt ook regelmatige contacten met het IAB en BIBF zodat de inhoud van onze opleidingen volledig afgestemd blijft op de vereisten die de instituten voor het beroep vooropstellen.

bibfiab

 

3. Huizen van het Nederlands

CVO Leerstad organiseert cursussen Nederlands voor anderstaligen (NT2) te Lokeren, Hamme, Zele en Dendermonde, zowel overdag (intensief) als 's avonds (niet-intensief).  Elke anderstalige volwassene (zowel een beginner als een gevorderde) die voor de eerste keer Nederlands wil leren, moet zich aanmelden in het Huis van het Nederlands.

Het Huis van het Nederlands zorgt ervoor dat anderstaligen die Nederlands willen (of moeten) leren, snel naar de meest geschikte cursus worden doorverwezen.
Samen met de verantwoordelijke van het Huis kan hij kiezen voor een cursus die aansluit bij zijn opleidingsniveau, taalvaardigheid, behoeften en verwachtingen.

Het Huis beschikt over een duidelijk en up-to-date overzicht van taallessen bij alle lokale partners, zoals CVO Leerstad. Na een eventuele kleine test wordt de kandidaat-cursist doorverwezen naar de meest geschikte cursus Nederlands bij hem/haar in de buurt.

Meer informatie vind je op onze speciale pagina voor NT2.

hvhn

 

4. Samenwerkingsverband HoGent-HBO5

hogent» Klik hier voor alle informatie

 

5. JCI Dendermonde

JCI (Junior Chamber International) is een wereldwijde organisatie van mensen tussen 18 en 40 jaar die zichzelf willen ontwikkelen, om zo hun gemeenschap in positieve zin te helpen evolueren.

Onder het motto "al doende leert men" krijg je als JCI-er de kans om zelf activiteiten te organiseren en elkaar positief te stimuleren.

Binnen JCI kan je ook een uitgebreid vormingsprogramma volgen. Er is keuze uit een groot aantal cursussen. Voor lokale acties en trainingen doet Leerstad graag een beroep op JCI Dendermonde, een enthousiaste vereniging van jonge, ondernemende mensen. Bv. Avond van het Graduaat, Leerstad Training Event, Move your Mind (eindproject van graduaatsstudenten Meertalig secretariaat),...

jci

 

6. VZW Meesterwerk

Leerkrachten, directies en ouders uit het officieel onderwijs kunnen een beroep doen op de nieuwe vzw Meesterwerk voor allerlei vraaggestuurde nascholing.
Leren leren, projectwerk, poëzie in de klas, creatief schrijven, leertheorieën, muzische vorming, beeldende expressie, muzisch werken met kleuters, animatietechnieken en clownerie enz. enz. enz. staan op het programma.

Meer info bij vzw Meesterwerk - p/a BSGO De Veerman
Verbindingsstraat 66 - 9220 Hamme - tel. 052 49 99 75

Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. - www.virbo.be

 

7. Cultureel Centrum Jan Tervaert vzw

Dankzij het samenwerkingsproject met het Cultureel centrum van Hamme kunnen onze taalleerkrachten hun lessen op een aangename manier aanvullen met extra culturele activiteiten zoals hedendaagse filmvoorstellingen.
Alle CVO-cursisten betalen in dit kader dan de laagste toegangsprijs.

jan tervaert

 

8. Cultureel Centrum CC Belgica Dendermonde

Ook met het cultureel centrum CC Belgica te Dendermonde hebben we een overeenkomst dat onze cursisten voorstellingen en tentoonstellingen kunnen bijwonen aan verminderde prijzen. Er zijn zelfs extra groepskortingen voor speciale uitstappen en bijzondere educatieve evenementen.

CC Belgica houdt ons op de hoogte van hun interessant en boeiend cultuuraanbod, wij krijgen de kans om nog meer culturele aspecten in onze taalopleidingen te integreren!

cc belgica

 

9. Defensie en volwassenenonderwijs werken samen

Bericht uit Klasse september 2009
Als de opleidingsmogelijkheden van de personeelsleden van het Ministerie van Landsverdediging sterker worden, kunnen ze na hun militaire dienst makkelijker integreren op de arbeidsmarkt. Daarvoor sloten het Ministerie van Landsverdediging en het Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming een samenwerkingsakkoord af.

Dat akkoord bestaat uit drie belangrijke pijlers. Defensie en het volwassenenonderwijs kunnen infrastructuur, middelen en leraren ter beschikking stellen mits onderling akkoord.
Militairen die binnen Defensie bepaalde opleidingen hebben gevolgd, kunnen in het volwassenenonderwijs automatische vrijstellingen krijgen.
Defensie zal zijn personeel exclusief doorsturen naar de opleidingen van de CVO's.
Overzicht van de opleidingen » klik hier

 

10. Samenwerking met VDAB

CVO Leerstad en VDAB werken samen om opleiding en vorming beter op elkaar af te stemmen, om lerenden extra groeikansen te bieden, om expertise en kennis te delen.

En we doen dit met succes!

 • Vanuit de VDAB-opleiding Hulpboekhouder kan je als cursist instappen in het graduaat Boekhouden en graduaat Fiscale wetenschappen: je kan vrijstellingen aanvragen en aansluiten op een hoger niveau in onze graduaatsopleidingen.
  » klik hier
 • CVO Leerstad voorziet ook een aansluitingstraject vanuit de IT-opleidingen van de VDAB naar graduaat Informatica, optie Programmeren en Netwerkbeheer: individueel en op maat van elke cursist bekijken we de mogelijkheid van vrijstellingen.
  » klik hier
 • Heb je werkervaring in de boekhouding? Heb je een cursus gevolgd?
  Zet al je ervaring in en vergroot je kansen op de arbeidsmarkt!
  Ontdek nu of je in aanmerking komt voor het Ervaringsbewijs van Hulpboekhouder, dat je kan behalen in het VDAB-competentiecentrum van Wondelgem.
 • Onze leerkrachten hebben gratis toegang tot het VDAB-cursusmateriaal en webleren. Zij mogen feedback geven, ideeën uitwisselen en expertise delen met hun collega's van de VDAB.

vdab

 

11. Randstad

Randstad – Good to know you!
De consultants van Randstad zijn voortdurend op zoek naar passende functies voor werkzoekenden en naar geschikte werknemers voor bedrijven. Het is net daarom dat ook wij vanuit CVO Leerstad het belangrijk vinden om hun diensten aan iedereen kenbaar te maken.

Ben je op zoek naar werk als arbeider, technieker en/of bediende? Aarzel dan niet contact te nemen met het voor jou dichtstbijzijnde kantoor.
Klik hier voor alle info

randstad

 

12. Gemeentelijke Welzijnsraad van Zele

De gemeentelijke Welzijnsraad wil Zeelse 60-plussers stimuleren om hun computerkennis bij te schaven. Wie in CVO Leerstad een pc-opleiding volgt en deze opleiding met vrucht heeft afgewerkt, kan op een tussenkomst van 10 euro per aparte module rekenen vanuit de gemeentelijke welzijnsraad. Je hoeft hiervoor enkel een kopie van het deelcertificaat van de gevolgde module met daarop de vermelding van jouw rekeningnummer binnen te brengen op het secretariaat van het gemeentehuis, t.a.v. Elke Broeckhove.

Voorlopig komen volgende cursussen in aanmerking:

 • Introductie computer + Windows basis = Ba1 Besturingssystemen 1
 • Windows vervolmaking + kennismaking Officepakketten = A1 Initiatie in de informatica)
 • Word 1 = Ba1 Tekstverwerking 1
 • Internet 1 = Bi1 Internet
 • Photoshop Elements 1 = Bf1 Rastertekenen 1
 • PowerPoint = Be1 Presentatie

Voorwaarden:

 • je bent 60 jaar of ouder
 • je bent een inwoner van Zele,
 • je hebt de module helemaal afgewerkt en je hebt het deelcertificaat behaalt,
 • je mag de lessen ook in een andere vestigingsplaats hebben gevolgd, bv. Lokeren of Dendermonde.

13. Vormelek

De roep van de elektrotechnische sector naar jonge talenten blijft zeer groot.  Vormelek wil bijdragen aan de kwaliteit van de diverse opleidingen én aan het aantal jongeren dat voor elektriciteit kiest.

In eerste instantie heeft Vormelek een grootse promotie- en educatiecampagne opgezet, getiteld Stroom-Opwaarts. In deze campagne is intussen een enorm aanbod ontwikkeld voor diverse doelgroepen, zowel voor kinderen, jongeren, volwassenen als voor leerkrachten, zowel voor basis-, secundair als volwassenenonderwijs.

Daarnaast wil Vormelek samenwerken met elke school of opleidingscentrum die een elektrotechnische studierichting aanbiedt. Ineen individuele convenant worden wederzijdse engagementen aangegaan over stages, VCA-examens, opleiding van leerkrachten, didactisch materiaal, ... . Bovendien zijn alle Vormelek-opleidingen toegankelijk voor leerkrachten en begeleiders én worden er regelmatig enkele opleidingen

Meer info op www.vormelek.be

vormelek

 

14. Cerga – kwaliteitslabel voor gasinstallateurs

Cerga is een kwaliteitslabel voor gasinstallateurs. Het staat voor kwaliteit, veiligheid en vakmanschap. Het Cerga-kwaliteitslabel biedt de klant de garantie dat zijn installatie professioneel is aangelegd. De Cerga-installateur heeft een specifieke opleiding gevolgd en heeft in de praktijk bewezen dat de installaties voldoen aan de jongste reglementeringen en normen.

CVO Leerstad werkt nauw met Cerga samen voor de opleiding Gasbranders G1-G2 en voor de hernieuwing van de Cerga-attesten.
Jaarlijks organiseren we hiervoor speciale cursussen en navormingen. Zie cursusaanbod

Meer info op www.cerga.be

cerga